ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям пророкують епідемію грипу на Новий рік

|

Вірус грипу поки в Україні не циркулює, а епідемію слід очікувати не раніше Нового року

Про це заявляють в Інституті епідеміології інфекційних захворювань імені Громашевського, передає «Інтерфакс – Україна».

«Ми очікуємо, що підйом, пов´язаний саме з активізацією циркуляції вірусу грипу, буде в нашій країні не раніше Нового року. Він може бути пізніше, раніше ми не очікуємо, незважаючи на холодну або дуже холодну погоду», – повідомила завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних захворювань ім. Громашевського Алла Мироненко.

«Те, що ми можемо мати підвищення рівня захворюваності у зв´язку з переохолодженням, викликане не вірусами грипу, а іншими респіраторними вірусами, яких дуже багато», – пояснила Мироненко, додавши, що «дійсно, зниження температури, переохолодження може викликати захворювання простудного характеру, але це не є грипом» .

Крім того, вона нагадала, що, крім штамів, які циркулювали в Україні раніше, з´явиться новий тип грипу. «Він новий тим, що наша імунна система з ним поки не стикалася, але за клінічними ознаками відрізнити … неможливо», – розповіла медик. Також Мироненко прогнозує, що «це буде звичайна епідемія, яка вкладеться під час з кінця грудня по березень». Вона також зазначила, що циркуляція грипу може тривати і до квітня наступного року.

Разом з тим , заступник директора департаменту організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної санітарно-епідеміологічної служби Микола Крентовська заявив, що рівень захворюваності на грип та ГРЗ за вересень поточного року такий же , як в аналогічний період минулого року.

Коментарі

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *