ОСТАННІ НОВИНИ

Рада прийняла ухвалу про пільги на об’єкти житлової нерухомості

|

 На останньому пленарному засіданні 23 вересня рада внесла зміни до ухвали міської ради «Про затвердження Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» від 14 липня 2011 року №664, виклавши у новій редакції додаток. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Як повідомили у відділі місцевих податків, тарифів та цін управління економіки, ухвала була прийнята у зв’язку зі змінами в Податковому кодексі України.

Відтак, відповідно до додатку, база оподаткування об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується: для квартир незалежно від їх кількості – на 120 кв.м., для житлових будинків незалежно від їх кількості – на 250 кв.м. Для різних видів об’єктів житлової нерухомості – на 370 кв.м.

Як йдеться в ухвалі, пільги із сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

Ставки податку для фізичних осіб становлять 1% для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв.м, або житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв.м. та 2,7%, якщо площа квартир чи житлових будинків перевищує ці показники. Ставки для різних видів об’єктів житлової нерухомості становлять 1% – якщо площа не перевищує 740 кв.м. та 2,7% – якщо площа – більше 740 кв.м.

Водночас органи місцевого самоврядування можуть встановлювати додаткові пільги з податку з об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *