ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки зніматимуть фільм про Квітку Цісик

|

Через півроку розпочнуться зйомки україно-польського фільму про життя та творчість Квітки Цісик.  Про це інформаційному порталу  депутатів ЛМР повідомив депутат  Роман Грицевич.

Наразі тривають підготовчі роботи та опрацювання матеріалу. Над стрічкою працюватиме два польських режисера – Єжи Кучей та Мирослав Грановський, які є відомими майстрами своєї справи. 

За словами Марії Сенковської, директора кіношколи при Університеті Марії Склодовської – Кюрі у Любліні, це не перша співпраця їхнього ВНЗ із українською стороною. Успішним пілотним проектом є створення інформаційного центру у Львові польського Університету Марії Склодовської Кюрі.  Марія Сенковська повідомила, що ця тема, а, саме, трагічна доля відомої співачки, для неї цікава і близька. Адже нещодавно у їхній кіношколі був відзнятий фільм про життя Анни Герман.  Таким чином  завдяки активній праці митців несправедливо забуте ім’я відомої польської співачки повернулось до музичної спадщини. 

Данило Тканко – асистент Університету Марії Склодовської – Кюрі з міжнародних питань наголосив на тому, що співпраця з польськими колегами у царині кінематографу є дуже важливою і потрібною. Адже кіноіндустрія у Польщі зараз на підйомі, а в Люблінській кіношколі викладають такі відомі режисери, як Роман Поланський, Єжи Гофман, Мартін Скорзесе. Щороку польський уряд виділяє гроші на створення 40 фільмів, тобто накопичено великий досвід. У той самий час в Україні, на жаль, фільмують у кращому випадку всього 5 стрічок. 

Окрім цього, Данило Тканко розповів, що має намір продемонструвати майбутній фільм про співачку Квітку Цісик на міжнародних кінофестивалях в Італії та Іспанії.   

На думку Романа Грицевича, зйомки пройдуть в Україні та Америці. Можливо, у фільмі братимуть участь чоловік та син співачки. 

«На разі тривають активні пошуки меценатів, які б допомогли  у фінансуванні фільму. Також до його створення будуть долучатись міжнародні гранти. Адже Квітка Цісик заслуговує на те, щоб про неї був відзнятий фільм міжнародного рівня, який би нагадав світові про цю видатну постать», –  зазначив Роман Грицевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *