ОСТАННІ НОВИНИ

Східницька лікарня може перестати приймати пацієнтів

|

У Східниці відділення комунального закладу ЛОР «Львівська обласна лікарня відновного лікування» може перестати приймати пацієнтів через те, що на його реконструкцію не виділяють необхідних коштів. Про це повідомляє прес-служба народного депутата Романа Ілика.

Відділення у Східниці є унікальним з огляду на те, що лікування проводять, зокрема, мінеральною водою з місцевих джерел.

 Щороку тут (відділення розраховане на 60 ліжкомісць) проходять необхідний курс лікування близько 2000 тис. пацієнтів з Львівщини, які мають хвороби нирок і шлунково-кишкового тракту. Значна частина з них – люди похилого віку з усіх районів області, які отримують путівки на безкоштовній основі. Керівництво медичного закладу наголошує, що лікувати  людей у таких умовах дедалі важче. На реконструкцію необхідно близько 14 млн грн. «Впродовж багатьох років достатніх коштів не виділяють. Ще трохи – і лікувати людей у таких приміщеннях буде неможливо. Мінеральні води Східниці унікальні, і якщо питання реконструкції не вирішиться, то люди, особливо малозабезпечені, просто не зможуть поправляти своє здоров’я. Приміщення закладу відділення орендує, медзаклад мав провести реконструкцію, але фінансування не виділяють», – наголошують у своїх зверненнях лікарі.

«Відносно згаданого об’єкту до мене надходять численні звернення. Цього року на будівлю передбачалось виділити кошти з Фонду регіонального розвитку, але фінансування до цього часу не проведено. Медичний заклад потребує реконструкції. У цьому ж приміщені є відділення екстреної швидкої медичної допомоги, яке також потребує ремонту. Сподіваюсь, що урядовці проявлять свідомість і гроші на цю будівлю виділять. Депутатські звернення щодо фінансування закладу при формуванні Державного бюджету України на 2014 скеровано до Уряду та проводиться робота у відповідних комітетах ВРУ. Закликаю також керівництво Львівської облради та облдержадміністрації закласти у бюджеті на наступний рік відповідні кошти для проведення співфінансування реконструкції цього закладу», – зазначив народний депутат України Роман Ілик.

Нагадаємо, що 17 вересня народний депутат України Роман Ілик скерував депутатське звернення до прем’єр-міністра України М.Азарова  щодо планування Державного бюджету України з врахуванням потреб Дрогобиччини, зокрема: реконструкції лікарні відновного лікування у смт. Східниця, фінансування заходів з ліквідації надзвичайної екологічної ситуації довготривалого видобутку нафти та озокериту у м. Борислав  та існуючого надзвичайного стану і наслідків діяльності ДГХП «Полімінерал» та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *