ОСТАННІ НОВИНИ

Відсьогодні водіям треба їздити з увімкненими фарами у денний час

|

Відсьогодні в Україні набуває чинності нове дорожнє правило – водії транспортних засобів повинні їздити на заміських дорогах у денний час з включеними фарами

Про це «Коментарям» повідомили в Департаменті ДАІ МВС України.

«З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах за межами населених пунктів мають бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції засоби – ближнє світло фар», – зазначили в ДАІ.

Ініціатори нововведення впевнені, що це дозволить знизити ризик виникнення дорожньо -транспортних пригод на заміських дорогах.

Як повідомляли «Коментарі», з 15 квітня в Україні набула чинності нова редакція правил дорожнього руху ( ПДР).

У новому документі уточнено значення низки термінів, а також введені нові, наприклад, «маневрування», «газон».

Також новими правилами встановлено, що знаки мають пріоритет перед розміткою на дорогах. Сама розмітка також зміниться. Крім білої і жовтої розмітки на дорогах з´явиться синя (позначення місця паркування на проїжджій частині ) і помаранчева ( тимчасова розмітка).

Також тепер заборонено встановлювати предмети на дорогах. Зокрема, це стасуватиметься різноманітних замків і блокаторів.

 Крім цього, згідно з нововведеннями, водії будуть зобов´язані рухатися за межами населених пунктів з включеними ходовими вогнями або ближнім світлом фар з 1 жовтня по 1 травня кожного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *