ОСТАННІ НОВИНИ

Маленькі українці в Римі отримали в подарунок книжки

|

Делегація в складі депутата Верховної ради Михайла Хміля та депутата Львівської міської ради Ярослава Музичка відвідала Рим, де подарувала українському дитячому садочку літературу рідною мовою. Також народні обранці провели зустрічі з місцевими громадськими організаціями нашої діаспори та взяли участь у параді вишиванок.

Візит до столиці Італії відбувся в рамках проекту «Три Веселки», який був започаткований у травні місяці цього року з ініціативи депутата Львівської міськради Ярослава Музичка. Проект мав на меті забезпечення дитячою літературою на рідній мові дітлахів з українських та змішаних сімей, які відвідують перший український дитячий садочок у Римі, при суботній українській школі. Як розповів Я. Музичко, проект справді об’єднав три «Веселки»: Національне видавництво «Веселка», а також два однойменні дитсадки – у Львові та у Римі. Генеральний директор видавництва Василь Степаненко здійснив дар на суму 100 000 гривень – 113 найменувань, понад 15 тисяч книжок цим двом дитячим садочкам.

А депутат Верховної Ради Михайло Хміль допоміг з організацією транспортування літератури спочатку з Києва до Львова, а далі й до Риму. Книги передали під час першого дзвоника, котрий в Італії відбувається наприкінці вересня. На урочистій лінійці був присутній отець Марко Семеген, котрий є пасторальним координатором для українців в Італії. Отець Марко провів спільну молитву і благословив діток, а відтак відбулася урочиста передача книг.

Після цього розпочався марш вишиванок, котрий кілька років поспіль проходить у багатьох країнах Європи та світу. Колону з очолювали директори суботньої школи та садочку, представники українського посольства та депутати. Вони несли українські та італійські прапори. Важливо зазначити, що під час візиту до Риму М. Хміль зустрівся з представниками громадських організацій української діаспори в Італії й обговорив пункти законопроекту про трудових мігрантів, а Я. Музичко від імені Львівської міської ради закликав присутніх представників міської ради Риму відвідувати Львів і подарував фотоальбоми про наше рідне місто італійською мовою.

Фото: прес-служби Михайла Хміля 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *