ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни помирають від інфаркту вдома та на вулиці

|

Від серцево-судинних хвороб щороку помирають чотири тисячі львів’ян, повідомив сьогодні начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Щорічно  населення України зменшується  на 1%. Зокрема, за рік в Україні  хворіє на інфаркт міокарда близько 50 тис. чоловік, а з них понад 10 тис. – помирає. Аналогічна ситуація у  м. Львові. Щорічно від серцево-судинних захворювань помирає понад 4 тисячі. львів`ян, із них біля 200 чол. від гострого інфаркту міокарда. Непокоїть те, що більшість помирає від інфаркту міокарда вдома, на вулиці, тобто за межами медичних установ, не звернувшись  до лікаря» – сказав він.

За його словами, від гострого інфаркту міокарда доволі часто помирають  люди працездатного віку, серед яких і зовсім молоді. Основні причини, які приводять до інфаркту – куріння, надмірна маса тіла, підвищений тиск, стреси, низька фізична активність, підвищений рівень холестерину, несвоєчасне звертання  до лікаря.

 «Досвід показує, що пацієнтів більше насторожують «колючі» або довготривалі болі в  ділянці серця, але вони, як правило, не серцеві. Тому дуже важливо звертати увагу на класичні симптоми інфаркту міокарда: якщо стискаючий або пекучий біль за грудиною триває понад 15-20 хв., і не допомагає нітрогліцерин, – слід негайно викликати «швидку». Хоча є й атипові симптоми, коли біль віддає в ліве плече або в обидва, чи його відчувають в ділянці шлунка тощо. На жаль, хворі не рідко терплять біль і звертаються за допомогою лише на 3-4 день», – пояснила Лідія Горбач, завідувач кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда 8-ї міської лікарні.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *