ОСТАННІ НОВИНИ

Садового зацікавили три ділянки під новий полігон

|

Для будівництва нового полігону ТПВ відібрано три ділянки. Як інформує прес-служба Львівської міської ради, про це на сесії Жовківської районної ради повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Після довгих дискусій, ми, як місто, отримали від області офіційним листом пропозиції по 7 ділянках. По всіх цих 7 ділянках були проведені робочі об’їзди, зібрана вся інформація. З тих 7 ділянок реальними для подальшого розгляду будуть 3 ділянки. В тому числі, і пропозиція, яка була озвучена вашим головою районної ради на сесії міської ради Львова. Ця ділянка також активно обговорюється. З цих 3 ділянок ми вийдемо на 2, по яких почнемо процес громадських обговорень і підготовки всієї технічної документації» – сказав міський голова Львова.

За словами А.Садового, зараз розпочнеться детальніше вивчення цих ділянок.

«Ми зараз будемо більш детально вивчати ці три ділянки, бо є питання грунтових вод, інші екологічні питання. Найбільше і найскладніше питання – це обговорення у громадськості. У минулі роки у нас були проблеми, бо як тільки починались переговорні процеси щодо оформлення земельної ділянки для будівництва нового комплексу в тій чи іншій частині області, на жаль, включались політичні сили і порозуміння не було. Якщо громада області хоче цю проблему вирішити, має бути мораторій всіх політичних сил, щоб не створювати проблему, а домовитись разом, що ми її вирішуємо. Хочу, щоб ми разом, залучаючи найкращих західних фахівців, пройшли цей етап правильно. Я часто чую думки, що давайте завтра закриємо Грибовицьке сміттєзвалище. Це не можливо ні технічно, ні економічно. Бо сьогоднішній полігон – це надскладна конструкція, яка повинна бути виведена з активної дії. Тут єдиний лік – це час і фаховий, грамотний підхід» – заявив міський голова Львова.

У міському бюджеті на 2013 рік ухвалою сесії №2217 від 19.03.2013 «Про затвердження річного плану пріоритетного фінансування природоохоронних заходів з міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2013 році» передбачено кошти в сумі 286,285 тис.грн. на завершення проекту рекультивації міського полігону.

На завершення робіт із розробки комплексного проекту необхідні кошти в сумі 1368,675 тис.грн., на які подано запит щодо його фінансування з обласного фонду ОНПС на 2013 рік.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *