ОСТАННІ НОВИНИ

Голові Спілки письменників підірвали дачу

|

Проти Голови Національної спілки письменників України, члена Головної ради ВУТ “Просвіта” ім. Т. Шевченка Віктора Баранова вчинено кримінальний злочин. У ніч на 13 вересня цього року невідомі зловмисники підірівали і дощенту спалили його дачний будинок у с. Ровжі Вишгородського району. Про це інформує сайт Укр.літ.

Як вказано у повідомленні, завдано великої матеріальної та моральної шкоди. Через кілька днів після злочину невідомий «доброзичливець» з мобільного телефона пригрозив В.Баранову, що це «тільки початок» і «буде продовження», в разі якщо він не складе з себе повноважень Голови НСПУ.

“Не маємо сумніву, що за цими бандитськими діями стоять кримінальні структури, які помщаються В.Баранову за його непоступливу позицію у відстоюванні інтересів письменницької громади, захисті спілчанського господарства від рейдерського його захоплення.

На наше глибоке переконання, замах на Голову НСПУ є прямим продовженням багаторічних намагань новітніх «господарів життя» заволодіти майном, переданим Спілці письменників у довічну власність Постановою Кабінету Міністрів України № 1058 від 1998 року. У цьому ряду – постійні судові процеси проти НСПУ, інспіровані деякими ласими орендарями, допущеними попереднім керівництвом Спілки до наших Будинків творчості «Коктебель» та ім. Чехова в Ялті, замовні сюжети на декотрих телеканалах про нібито «надлишок» переданого НСПУ майна та «неспромогу» Спілки дати йому лад, цинічні спроби перепрофілювати Ірпінський будинок творчості у якийсь історико-культурний заповідник та інші рейдерські дії” – вказано у заяві Секретаріату Національної спілки письменників України.

Спілка звертається до Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України та Служби безпеки України з вимогою негайного оперативного розслідування кримінального злочину, вчиненого проти В.Баранова та НСПУ, виявлення та покарання винних. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *