ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за 70 мільйонів відновили готель-руїну

|

У Львові запрацював у тестовому режимі готель «Асторія» – колишній комунальний готель-руїна «Київ». За 4 роки інвесторові, який вклав у пам’ятку архітектури 70 мільйонів гривень, вдалось завдяки капітальній реконструкції оновити і «переформатувати» будівлю за всіма європейськими канонами. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Готель створив 70 нових робочих місць. У будівлі збережено оригінальну сходову клітку, плитку, колір фасаду, встановлено вивіску, ідентичну історичній.

Було проведено тотальне перепланування поверхів, аби облаштувати санвузли у кожній з кімнат, як того вимагають сучасні стандарти (у «Києві» окремими санвузлами було обладнано лише кілька номерів, у більшості випадків був один на поверх), здійснено заміну дерев’яних вікон (старі відреставрувати не вдалося, адже вони були у нищівному стані), використано горище.

Окрім того, коштом готелю здійснено часткову реконструкцію вулиці Фурманської (кошторис проекту – 430 тис. грн.).

«Цьому готелю вже 99 років і він є відносно молодою «Асторією». У світі є набагато старші, наприклад «Валдорф Асторія» у Нью-Йорку, який був першим з цієї мережі.

Наш інвестор не економив на дрібницях, наші працівники молоді, амбітні, професійні… Наша львівська «Асторія» – це перлина міста Львова і буде залишатись нею і надалі», – розповів Іван Лунь, керівник інвестиційного проекту «Готелю Асторія»

На повну потужність готель запрацює в жовтні.

Нагадаємо, що у 2008 році занепалий та недіючий комунальний готель «Київ» було придбано приватним інвестором, а через рік, у 2009 році розпочалася капітальна реконструкція готелю, яка загалом тривала близько 4 років.

Фото: прес-служба ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *