ОСТАННІ НОВИНИ

Третина українців твердить, що не вживає алкоголю

|

Кожен другий українець вживає алкогольні напої, ніколи не пили алкоголь лише третина жителів країни. Кожен третій українець ніколи не вживав алкоголю. Як передає кореспондент УНІАН, про це соціолог компанії Research & Branding Group Євген Копатько повідомив на прес-конференції в Києві, представляючи результати соціологічного дослідження.

 «Кожен другий житель України (51%) на даний час вживає алкогольні напої, а ще 15% українців не вживають алкоголь зараз, але раніше вживали. Ніколи не вживали алкогольні напої третина жителів країни (34%)», – сказав експерт. Кажучи про частоту вживання алкогольної продукції, Копатько зазначив, що третина українців, які вживають алкоголь, роблять це з частотою два-три рази на місяць (31%) або рідше, ніж раз на місяць (29%), кожен п`ятий, – приблизно раз на місяць (21%), а ще 16% опитаних вживають алкоголь кілька разів на тиждень.

Відповідно за даними дослідження, частота вживання алкоголю залежить від статі: частіше алкогольні напої вживають чоловіки. 22% опитаних чоловіків зазначили, що п`ють кілька разів на тиждень, 39% – два-три рази на місяць, 18% – раз на місяць, 17% – рідше одного разу на місяць. У свою чергу жінки, як правило, вживають алкоголь рідше разу на місяць (44%), раз на місяць (22%), і лише 7% зазначили, що вживають алкоголь кілька разів на тиждень. Також опитування показало, що найчастіше українці пробують алкогольні напої у віці 16-18 років (42%), кожен п`ятий, хто вживає алкоголь, вперше попробував його у віці 19-ти – 21-го року (21%), 16% – у віці 14-15 років і 14% – у дорослому віці старшому за 21 рік. Згідно з даними опитування, трьома основними причинами вживання алкоголю, як правило, є розпивання з приводу і під час свят – 71%, для зняття стресу – 29% і тому, що так роблять оточуючі (за компанію).
Компанія Research & Branding Group проводила дослідження з 20 по 31 серпня 2013 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв`ю в 24-х областях України і АР Крим. Обсяг вибіркової сукупності становив 2079 осіб. Очікувана середня похибка вибірки становить 2,2%.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *