ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили меморіальну таблицю Йосифу Шумлянському

|

Біля собору святого Юра урочисто відкрили пам’ятну таблицю, присвячену Єпископу Йосифу Шумлянському та 330-річчю Віденської битви, інформує прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, що пам`ятну таблицю відомому ієрарху, церковному діячу кінця  XVII поч. XVIII ст. Єпископу Йосифу Шумлянському, яка присвячена всім українцям, що брали участь у знаменитій Віденській битві у 1683 році, встановили на мурованій огорожі собору святого Юра за ініціативи ГО «Спільнота» та Почесного консульства Австрійської Республіки у Львові.

Саме біля собору святого Юра формувались українські війська, які 12 вересня 1683 рок, спільно з європейською армією звільнили Відень від турецької облоги.

«В нас є хороша нагода пригадати, як 330 років  тому не лише очільники церкви та міста, а й громада знали, що міста не поділяться на свої та на чужі, на близькі та далекі. Якщо у Європі виникала загроза одному місту, вона стосувалась усіх. У людей було особливе почуття відповідальності за свою землю і вони знали, що це їхня спільна земля, яку потрібно захищати. І я впевнений, що цей дух європейської спільноти допоможе нам у листопаді, коли буде вирішуватись питання про вступ України до Євросоюзу», – зазначив Василь Косів, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань.

«У східній Європі Львів вважається європейським містом», – додав Ярослав Наконечний, Почесний консул Австрійської Республіки у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *