ОСТАННІ НОВИНИ

На площі Ринок з’явився металевий лучник

|

Сьогодні, 14 вересня, відбулось урочисте відкриття пам’ятної таблиці у холі Ратуші та інтерактивного пам’ятника на пл. Ринок в рамках 50-го Міжнародного турніру зі стрільби з лука «Золота осінь – 2013», інформує прес-служба ЛМР.

Пам’ятна таблиця, яку встановили у холі Ратуші, присвячена заснуванню 1931 року у місті Львові Міжнародної федерації стрільби з лука, а інтерактивний пам’ятник на пл. Ринок – 50-річчю турніру «Золота осінь».

 «Львів може пишатись тим, що вперше у світі Чемпіонат світу за сучасними правилами було проведено у Львові. Міжнародна федерація також була утворена у Львові – це мерія, другий поверх, 4 вересня 1931 року. Ми повинні пишатись цими подіями. Бо стали у лаву першості. Закликаю молодь, щоб ми завжди у будь-якій галузі хотіли бути першими. Ми достойні продовжити традиції Львова. Запрошую усіх ще на одну подію – фінальні змагання на пл. Митній», – зазначив Олександр Калініченко, президент Львівської обласної федерації стрільби з лука.

 «Скульптура виготовлена з металу. Це ковальська робота. Вона зроблена як силует лучника. Висота — 2,5 метри, вага біля 200 кілограмів. Пам’ятник встановлено симетрично до Швейка, зліва до міської ради. На виготовлення пам’ятника пішло біля місяця», – розповів скульптор, автор інтерактивного пам’ятника Мирослав Дидишин.

Нагадаємо, участь у змаганнях «Золота осінь 2013» бере понад 250 лучників, які представляють збірні команди: Російської Федерації, Білорусі, Республіки Польщі, Молдови, 12 областей України, м.Києва та АР Крим. Фінальні змагання відбудуться сьогодні на пл. Митній біля Бернардинської стіни. Також о 12.15 год там розпочнуться змагання за звання «Лицар міста Лева-2013». Традиція проведення фінальних змагань турніру на пл. Митній була запроваджена торік.

Фото прес-служби ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *