ОСТАННІ НОВИНИ

Шемчук хоче віддати військові будівлі у центрі Львова Московському патріархату

|

Рішення про передачу майнового комплексу на території військового містечка на вулиці Пекарській у Львові повинна приймати громада, на території якої розташовано споруди. Про це заявила голова Львівської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Ірина Сех, коментуючи розпорядження голови Львівської облдержадміністрації «Про створення робочої групи з вивчення питання передачі Львівській Єпархії Української Православної Церкви майнового комплексу військового містечка №212 за адресою: вул. Пекарська, 57 у м. Львові». Інформує прес-служба ЛОО ВО «Свобода».

Як зазначає народний депутат, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України «Деякі питання розпорядження земельними ділянками, що вивільняються у процесі реформування Збройних Сил» від 9 квітня 2008 р. N 613-р, Міноборони має погоджувати з органами місцевого самоврядування передачу об`єктів житлового фонду, соціально-культурної сфери  та  об`єктів їх інженерної інфраструктури, розташованих  на  земельних ділянках, площі та межі яких визначені згідно з проектом розподілу території.

«Не адміністрація має вирішувати, як розпоряджатися цим майном, – зазначає Ірина Сех. – Таке рішення Міністерство оборони має погоджувати з органом місцевого самоврядування, який представляє інтереси територіальної громади. І я дуже сумніваюся, що громада Львова захоче віддати велику ділянку землі і комплекс будівель у центрі міста Московському патріархату, який у Львові нічого не збудував. На яких підставах одна із конфесій претендує на привілейовані умови на Львівщині?».

За словами Ірини Сех, в державі роками не вирішується проблема забезпечення житлом військових та їх родин, Міноборони не зважає на те, що колишні військові часто не мають власного житла або продовжують мешкати в жахливих умовах в бараках військових містечок. «Може, варто було би використати цю будівлю для вирішення житлових проблем родин військових?», –  зазначає народний депутат.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *