ОСТАННІ НОВИНИ

За порушення ПДР хочуть запровадити систему накопичення штрафних балів

|

У Державній автомобільній інспекції України вважають за необхідне запровадити систему накопичення штрафних балів для порушників правил дорожнього руху. Про це повідомив в ході учорашнього круглого столу в Києві начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Сергій Будник, пише Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що такий законопроект був внесений в Верховну Раду, але був відхилений народними депутатами. “Сьогодні у нас виходить ситуація, що водій по 50 разів порушує, сплачує штрафи і ніякої відповідальності не несе”, – пояснив він.

Будник нагадав також, що в ДАІ розробили законодавчі зміни, спрямовані на збільшення штрафів за ряд порушень правил дорожнього руху.

“Даним законопроектом пропонується збільшення штрафу за перевищення норм і стандартів тонування скла, несправності гальмівної і рульової систем від 340-425 гривень до 510-680 гривень. Також пропонується збільшити з 51-85 гривень до 85-170 гривень штраф за невикористання ременів безпеки. За установку і використання зовнішніх світлових приладів, не передбачених конструкцією автомобіля, пропонується стягувати замість 420-510 гривень 510-595 гривень”, – зазначив начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ.

Він нагадав також, що з 15 квітня цього року набрали чинності зміни, якими забороняється встановлювати на проїжджій частині будь-якої конструкції, що перешкоджають паркування автомобілів, за це пропонується встановити штраф 340-510 грн для простих громадян і 510-680 грн для посадових осіб.

Крім того, Будник зазначив, що ДАІ не мають наміру ініціювати розширення переліку підстав, за яких співробітник ДАІ може зупинити транспортний засіб. За його словами, такі заходи застосовуються лише за явні порушення і видимі несправності автомобіля.

Також представник Державтоінспекції повідомив, що пропонується доповнити закон про міліцію положення, яке наділяє працівників ДАІ правом перевіряти умови роботи водіїв, а також пропонується ввести заборону на експлуатацію технічно несправних транспортних засобів.

За його словами, ступінь тонування автомобіля, несправність керма або гальм не буде перевірятися інспектором ДАІ, а здійснюватися за допомогою спеціальних приладів, які є в інспекції.

ZN.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *