ОСТАННІ НОВИНИ

«Страшилки» Садового про підвищення тарифів на тепло є брехнею і шантажем – «Свобода»

|

Заяви міського голови Львова Андрія Садового, про те, що скасування двоставкового тарифу на теплопостачання призведе до зростання вартості послуг тепловиків на 38% є відвертою брехнею і шантажем мешканців Львова. Про це сьогодні, 11 вересня, під час прес-конференції заявили депутати місцевих рад від ВО «Свобода».

«Сумарна собівартість послуг цього річ зросла лише на 2,6%, причому ця цифра випливає з розрахунків самих тепловиків», – стверджує депутат Львівської обласної ради, доцент «Львівської політехніки Йосип Ситник.

Він також заявив, що навіть це мінімальне зростання є штучним.

«Коли усунути корупційну складову, то тариф на тепло  не зросте, а навпаки, знизиться на 6,7%» – каже Й. Ситник.

«Попри заяви Садового, розрахунки, згідно з якими він робить заяви про підняття вартості теплопостачання, не підтверджені жодною інстанцією. Облік показників лічильників доведе, що реально за 2010-11 роки львів’яни спожили менше тепла, ніж їм довелося заплатити» – заявив Л.Мельничук.

Депутати погоджуються, що двоставковий тариф є зручним і вигідним для «Львівтеплоенерго», але в той же час неприйнятним для львів’ян, значну частину яких він позбавляє можливості отримувати субсидії.

«Свободівці» також наголошують, що двоставковий тариф надає можливості для різноманітних махінацій. За словами Любомира Мельничука, одноставковий тариф, на відміну від двоставкового, передбачає обов’язковість лічильників тепла. Відтак, це дозволяє тепловикам «накручувати» додаткові гігакалорії.

Йосип Ситник додав ще більш кричущі факти. За його словами, в окремих будинках, особливо у військових містечках, приписують додаткову житлову площу, у десятки квадратних метрів, за «обігрів» якої мешканці теж змушені солідарно платити.

«Тому львів’яни хочуть зрозумілих тарифів, щоб платити за реально отримане тепло на підставі показів лічильника. А саме таку схему забезпечує одноставковий тариф», – резюмував Л.Мельничук.

18 липня, на останній сесії Львівської міської ради депутати подолали вето мера Львова А.Садового на впровадження у місті з першого жовтня одноставкового тарифу. Теплоенергетичні підприємства Львова опротестували цю ухвалу в суді.

10 вересня Галицький районний суд зупинив дію ухвали про скасування двоставкового тарифу на час розгляду справи по суті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *