ОСТАННІ НОВИНИ

За новим тарифом за тепло доведеться платити на 37% більше

|

Комунальні підприємства Львова, які надають послуги з теплопостачання, провели розрахунки нового тарифу на тепло, як це передбачалось ухвалою сесії Львівської міської ради. Відтак, тариф, за яким мешканці мали б платити взимку, на 37% більший від діючого тарифу. Як розповів Степан Пакіж, керівник ЛМКП «Львівтеплоенерго», тепловики готові зустрічатись з депутатськими комісіями, аби аргументувати недоцільність скасування двоставкового тарифу та подання на затвердження нового тарифу. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Відповідно до рішення сесії Львівської міської ради, підприємство провело розрахунок тарифів на базі діючих тарифів на електроенергію, газ, мінімальну заробітну плату, тощо. Рівень показує, що потрібно підняти тариф на 37%. Гігакалорія коштуватиме 406,66 грн.

Минулого року за 11 місяців 2011 року ми отримали компенсацію від держави 110 млн грн, бо держава не піднімала тарифи. Відповідно до законодавства, той, хто не піднімає тарифи, той їх компенсовує. У зв’язку з тим, що було рішення встановити тариф, ми його розрахували. Тому кошти, які компенсовувала держава, у таких умовах необхідно, щоб кеомпенсовувало місто.

Якщо новий тариф не буде затверджений, то в дію вступає тариф 2005 року, коли одна гігакалорія коштувала 77 грн. І різницю повинен компенсовувати той, хто це рішення прийняв.

Сьогодні зібрались представники різних структур органів місцевого самоврядування і депутати. Міський голова закликав, щоб ми сіли за круглий стіл, виважено подивились усі «за» та «проти», оглядаючись на чинне законодавство та ситуацію, щоб прийняли правильне рішення, яке б задовольняло мешканців.

На жаль, точки зору висловили, але результату нема. Думаю, ми сядемо з депутатськими комісіями, спільно попрацюємо і знайдемо мудре рішення.

Ми – підприємство, яке надає послугу. Але нам треба зрозуміти, хто за це буде платити», – розповів Степан Пакіж, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *