ОСТАННІ НОВИНИ

МВС хоче спростити реєстрацію автівок

|

Фахівці Міністерства внутрішніх справ України розробили проект постанови, яка дозволить спростити процедуру державної реєстрації транспортних засобів, інформує TBi.

За даними міліції, проект відповідної постанови було розглянуто на засіданні Кабінету міністрів 1 серпня. Нормативним актом передбачено внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, мотоциклів, мопедів та інших транспортних засобів. Ініціатори створення проекту постанови пропонують заборонити можливість перереєстрації транспортних засобів на нового власника в кількох випадках.

Зокрема, йдеться про необхідність забезпечення виконання судових рішень про накладення арешту на транспортні засоби, а також унеможливлення перереєстрації авто, зареєстрованого на неповнолітню особу, на нового власника без відома опікунів. Не можна буде переоформити на іншого власника транспортні засоби, придбані у кредит, без надання відповідних документів про остаточний розрахунок, а також до врегулювання питань, пов’язаних із необхідністю сплати митних та інших обов`язкових платежів.

Нагадаємо, 1 вересня набув чинності Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих із експлуатації транспортних засобів”. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *