ОСТАННІ НОВИНИ

Половина українських АЗС розбавляє паливо

|

За оперативними даними, з початку цього року було перевірено близько 400 АЗС, порушення встановлені в 50% з них. З перевірених 13 млн. літрів нафтопродуктів забраковано та знято з реалізації понад 600 тис. літрів. Про це інформує прес-служба Державної інспекції з питань захисту прав споживачів.

«Враховуючи нарікання споживачів на якість палива на українських АЗС, Держспоживінспекцією України дано доручення територіальним органам посилити контроль за дотриманням вимог при реалізації нафтопродуктів», – зазначив Голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов.

За його словами, основні виробничі дефекти, через які бракувався бензин, це: занижене октанове число, завищення масової частки бензолу, незадовільний фракційний склад і т.д.

Крім того, Держспоживінспекція України як спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади, здійснює державний ринковий нагляд і забезпечує контроль на ринку з реалізації нафтопродуктів підприємствами оптової торгівлі. Так, у І півріччі 2013 у оптовиків проведено перевірки більше 900 тонн нафтопродуктів, на загальну суму 9,4 млн. грн. З них 157 тонн, на загальну суму понад 1 млн. грн., не відповідали вимогам нормативних документів. У ході проведення перевірок було винесено рішення про застосування обмежувальних (корегувальних) заходів, зокрема тимчасову заборону реалізації продукції на ринку, заборону надання продукції на ринку, вилучення продукції з обігу.

Сергій Орєхов також поінформував, що з метою підвищення ефективності заходів державного контролю за якістю нафтопродуктів на українському ринку, керівництвом Держспоживінспекції України досягнуто домовленості з керівництвом Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України про співробітництво та проведення спільних заходів по контролю за дотриманням вимог законодавства суб`єктами господарювання, що реалізують нафтопродукти. На сьогоднішній день у всіх регіонах України затверджені плани спільних перевірок.

Також Сергій Орєхов закликав споживачів звертатися до Держспоживінспекції України та її територіальних органів у випадку  виникнення проблем, пов’язаних з якістю бензину.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *