ОСТАННІ НОВИНИ

«Видавництво Старого Лева» презентує 20 новинок до 20 Форуму видавців

|

Двадцятку непересічних книжкових новинок, сузір’я відомих та популярних в Україні та світі авторів, низку цікавих презентацій та проектів – такі подарунки підготувало «Видавництво Старого Лева» для книголюбів України до 20-ого ювілейного Форуму видавців у Львові. Про це інформує прес-служба видавництва.

«Двадцятка книг від Старого Лева до 20. Форуму видавців – цілковито зоряна, – розповідає письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. –  Це і книги
автора-ілюстратора світового масштабу Роба Скоттона – «Кіт на ім’я Сплет» та «Вдячний Сплет». А ще ми врешті видали знакову для української дитячої літератури книжку – «Лиса Микиту» Івана Франка в колоритному оформленні художниці Світлани Фесенко. Ще один особливий сюрприз від Старого Лева – казка «Хто зробить сніг». Це – перший спільний літературний проект подружжя Прохаськів, перша дитяча книжка Тараса Прохаська та перший досвід Мар’яни Прохасько у ролі ілюстратора. Зірковою є і «Белла-балерина» Лаури Еймі Гарн, яку ілюструвала знана у всьому світі художниця Валерія Соколова, яка, на жаль, не буде присутня на Форумі видавців, бо живе і працює в США. Проте зараз вона приїхала до Львова, щоб презентувати свою книгу».

«Серед новинок від Старого Лева кожен зможе знайти щось собі до смаку, – продовжує Мар’яна Савка. – Зокрема, ми започаткували серію «дорослої» поезії. І це – не просто збірки віршів, а справжні книжки-проекти, у яких поезія найвищого ґатунку поєднується із цікавим художнім оформленням. Так, «П’ятикнижжя» Грицька Чубая, в оформленні якого творча майстерня «Аґрафка» використала створені спеціально для цієї збірки роботи художника Романа Романишина, – унікальний і високомистецький проект. Передмову до «П’ятикнижжя» написав Костянтин Москалець, післямову – Олег Лишега. А «Чаргород» Богдана-Ігоря Антонича, який презентуємо, – це своєрідна інтерпретація художником Олегом Рибчинським віршів геніального поета».

«Під час роботи над дитячими виданнями зрозуміли, що українському ринку страшенно бракує книг для підлітків, – продовжує Мар’яна Савка. – Тож почали видавати книги на актуальні для підлітків теми в серії «Майже дорослі». Це і світова підліткова класика, як-от «Таємний щоденник Адріана Моула» Сью Таунсенд, і українські новинки – «Не такий» Сергія Гридіна та «Кав’ярня на розі» Оксани Сайко. Під час Форуму розпочнемо дискусію про проблеми підліткової літератури».

Справжньою подією Форуму має стати приїзд на запрошення Старого Лева одного з найвідоміших дитячих письменників світу – британця Джеремі Стронґа. Разом з ним та перекладачем його творів Віктором Морозовим видавництво презентує новинку «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах Зустріч з письменником у конференц-залі Палацу Мистецтв відбудеться у четвер, 12 вересня, о 13.00. А у п’ятницю, 13 вересня, об 11.00 у Першому українському театрі для дітей та юнацтва стартує проект «Стронгоманія», в рамках якого Джеремі Стронґ тішитиме публіку своїми дотепами, а його маленькі шанувальники порадують автора костюмованими сценками за мотивами його творів.   

Родзинками Форуму стануть презентації, організовані «Видавництвом Старого Лева». Серед них варто відзначити проект «Карпатський нуар з Дідом Всевідом» за участі мольфара Андрія Явного та Intutive Music Orchestra IAn Bederman. А також музично-поетичний вечір «Джаз-кафе: Коротка історія танцю» від Мар’яни Савки, яка презентуватиме свою книгу зібраного «Пора плодів і квітів», та Orchestra Vito.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *