ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров попросив Росію згадати про справедливість й торгувати за правилами

|

Глава уряду закликав країни Митного союзу до справедливої ​​торгівлі на умовах СОТ і зони вільної торгівлі СНД. Про це прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, відкриваючи засідання уряду, пишуть Коментарі.

При цьому, за словами прем’єр-міністра, Україна не розраховує на пільговий режим торгівлі з Митним союзом, однак розраховує на виконання наявних правил торгівлі.

«Ми закликаємо партнерів до справедливого застосування правил торгівлі на основі положень СОТ і існуючої угоди про зону вільної торгівлі між країнами СНД. І ми самі маємо бути готові виконувати ці правила», – заявив Микола Азаров.

При цьому глава уряду застеріг від політизації труднощів, що виникли останнім часом  на російсько-українському митному кордоні.

«Відразу хочу підкреслити, що масштаб проблеми був занадто перебільшений і драматизувати зусиллями певних засобів масової інформації. «Гарячі голови» навіть договорилися до того, між Україною і Росією почалася торговельна війна», – зазначив Микола Азаров, додавши, що торговельної війни між двома країнами немає і не буде.

При цьому, за словами глави уряду, Федеральна митна служба Росії вибачилась перед  учасниками зовнішньоекономічної діяльності, що постраждали від блокади українського імпорту в РФ.

Глава Кабміну висловив упевненість, що уряд і надалі стоятиме на захисті інтересів вітчизняних виробників, але водночас закликав до спільної роботи в рамках покращення співпраці з Митним союзом, зокрема, у сфері приведення української продукції у відповідність з технічними регламентами МС.

«Нам необхідно з українськими виробниками спільно і ретельно працювати. Потрібно врахувати реалії такими, як вони є. Митний союз і нові правила в ньому – така нова реалія», – додав Микола Азаров.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *