ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перевіряють достовірність документів щодо отримання адресних допомог

|

За інформацією департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації адресне призначення допомог та контроль за цільовим використанням субвенційних коштів, виділених на їх виплату, забезпечують 59 соціальних інспекторів. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Так, для перевірки достовірності поданих громадянами довідок про доходи та майновий стан за січень-липень скеровано 176,3 тис. запитів в державну податкову адміністрацію, державтоінспекцію, бюро технічної експертизи, пенсійний фонд, тощо. Проведено понад 6 тис. зустрічних перевірок за місцем роботи заявників та здійснено 26,3 тис. обстежень тих сімей, питання про призначення допомоги яким виноситься на розгляд комісії.

«У сфері соціальної політики одне з головних доручень – це забезпечити своєчасну виплату як пенсій, так і заробітної плати і соціальних виплат в рамках підвищення, яке передбачено в бюджеті 2013 року», – наголосила заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець. – «Однак за результатами перевірок виявлено майже 1300 випадків подання отримувачами допомог неповної або недостовірної інформації про їх доходи та майновий стан, в т.ч. понад 1200 – шляхом запиту і майже 100 – шляхом зустрічних перевірок».

В результаті сума виявлених переплат державних допомог склала 1,2 млн. гривень, з яких майже 70 % повернуто до бюджету, решта суми реструктуризована і буде повернута у визначені терміни.

Окрім того, на місцях забезпечено виконання завдання  щодо збільшення перевірок з відвідуванням місця роботи  отримувачів допомог соціальними інспекторами упродовж звітного періоду. У порівнянні до 1 липня 2012 року їх кількість  зросла майже вдвічі.

За словами Оксани Яковець в цілому, при збільшенні у 2013 році контингенту отримувачів допомог на 11 тис. у порівнянні до аналогічного періоду 2012 року, кількість виявлених порушень збільшилась на 100 випадків, що дало можливість упередити порушень  на 110 тис.грн.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *