ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров вважає, що українські експортери самі винні в митній блокаді

|

Прем’єр-міністр вважає, що масштаб проблем з посиленою перевіркою на митниці з РФ занадто перебільшений  

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду, передають «Коментарі».
За його словами, минулого тижня відбулися серйозні ускладнення митного оформлення окремих вантажів з України на території Російської Федерації.

«Відразу хочу підкреслити, що масштаб проблеми був занадто перебільшений і драматизированной зусиллями певних засобів масової інформації. «Гарячі голови» навіть договорилися до того, між Україною і Росією почалася торговельна війна», – зазначив Азаров, додавши, що «Федеральна митна служба пояснила, що до так званої «групи ризику» потрапили товари, які, на їх думку, не мали сертифіката походження, оформленого відповідним чином».

«Протягом півтора місяця російська митниця видавала так звані профілі ризику щодо окремої групи товарів, що викликали певні застереження. На жаль, частина українських компаній-експортерів не звернула належної уваги на посилені вимоги російських митників. І саме з цього треба зробити висновки організаторам бізнесу», – підкреслив прем´єр.

На думку Азарова, Україні потрібно зробити висновки з того, що взаємодія між митними органами сусідніх країн, що мають величезний товарообіг, виявилася далеко не на висоті.
Азаров підкреслив, що Федеральна митна служба Росії принесла свої вибачення учасникам зовнішньоекономічної діяльності.
«Головне в тому, щоб не тільки врегулювати ситуацію, але й не допускати ускладнень у майбутньому», – підсумував прем´єр-міністр.

Фото: PHL

Як повідомляли «Коментарі», незважаючи на запевнення ФТС про припинення посиленого контролю українських товарів на деяких пунктах пропуску «працює в колишньому режимі із застосуванням додаткових процедур контролю щодо українських товарів». «Працює в колишньому режимі із застосуванням додаткових процедур контролю щодо українських товарів».  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *