ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вшанували загиблих у боях з радянською кінною армією Будьонного

|

18 серпня у селі Задвір’я Буського району Львівської області біля пам`ятника загиблим в боях з радянською кінною армією Будьонного відбулися поминальні заходи. З часу битви під Задвір’ям минуло 93 роки. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Таким чином на Львівщині вшанували пам’ять близько 300 добровольців, здебільшого львівської молоді та студентів, котрі 17 серпня 1920 року дали бій радянській кінній армії. Після того довготривалого бою всі його учасники загинули. Однак цей бій мав великий вплив на подальший хід наступу Будьонного.

Львівську обласну раду на заходах представляв депутат обласної ради, секретар комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв`язків з українцями за кордоном Ярослав Кравченко.  

«Сьогодні ми вшановуємо трьохсот львівських студентів, які у 1920-му зупинили наступ Будьонного. Говорячи про їхній подвиг, згадуємо і київських студентів і гімназистів, які два роки раніше у 1918 зупинили під Крутами банди Муравйова.  Ці молоді кияни і львів`яни полягли не даремно – вони зупинили просування большевизму в Європу», – зазначив депутат. У заходах в селі Задвір`я взяли участь Генеральний консул Республіки Польщі у Львові Ярослав Дрозд, маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортил, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Вадим Гураль, представники української та польської влади, місцевого самоврядування та громадськості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *