ОСТАННІ НОВИНИ

Через діаспору завтра деякі вулиці Львова будуть перекриті

|

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає мешканців та гостей Львова приєднатися до вшанування жертв Голодомору 1932-33 років, що в рамках X Світового Конґресу Українців відбудеться 20 серпня 2013 року. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Захід розпочнеться о 16:30 год з пам’ятної ходи від Національного університету «Львівська політехніка» до пам’ятника Тарасу Шевченку, де пройде Панахида за жертвами Голодомору. Після Панахиди кожен з учасників покладе до підніжжя пам’ятника оберемок із 5 обвитих чорною стрічкою колосків пшениці. Ці колоски, символізуючи життя і духовне багатство, є пригадкою про скоєний сталінським режимом геноцид українського народу, а зокрема про сумнозвісний «закон про п’ять колосків».

Пам`ятну програму буде продовжено під час офіційного відкриття Х Світового Конґресу Українців, що в цей день пройде у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької від 18:00 до 21:00 год.

Х Світовий Конґрес Українців, який присвячується пам`яті жертв Голодомору 1932-33 років у його 80-ту річницю, відбудеться 20-22 серпня 2013 року в Національному університеті «Львівська політехніка». У роботі Конґресу візьмуть участь представники складових організацій СКУ, які сьогодні діють у 33-ох країнах світу, та представники організацій ще з 14 країн, з якими СКУ підтримує зв`язки, а також широка українська громадськість з України та діаспори.

«Я хочу від імені нас усіх вибачитись перед львів’янами, які матимуть завтра незручності, тому що ми будемо перекривати деякі вулиці. Ми будемо йти вулицями міста з нашими прапорами і всіх запрошуємо до співучасті, але будуть незручності, бо ми створимо затори. Але потрібно відзначити пам’ять цих людей», – розповіла Оксана Винницька, голова Світової координаційної виховно-освітньої ради, почесний консул Канади у Львові.

Відтак, маршрут руху: вул. С. Бандери – вул. Професорська – вул. Устияновича – вул. Бібліотечна – вул. Дорошенка – просп. Свободи.

Довідка

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 році як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

Контакти: Світовий Конґрес Українців, 145 Evans Ave., Suite 207, Toronto, ON, M8Z 5X8 Canada. Tel. (416)323-3020, Fax (416)323-3250, e-mail: [email protected], website: www.ukrainianworldcongress.org.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *