ОСТАННІ НОВИНИ

Українські компанії призупиняють відправку товарів до Росії

|

Великі українські компанії заявляють про призупинення відвантаження своїх товарів до Росії через блокування на кордону. Зокрема, таке оголошення зробила начальник відділу корпоративних комунікацій корпорації «Оболонь» Оксана Пиріжок, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми призупинили відвантаження продукції нашим російським партнерам і очікуємо подальших рішень з російського боку», – зазначила вона.

Крім того, кілька автомобілів з продукцією виноробного холдингу Інкерман International, одного з найбільших виробників вин в Україні, зупинені на російському митному посту.

«Група компаній Інкерман Міжнародний підтверджує, що кілька машин із продукцією дійсно не змогли пройти митний контроль російської сторони і були змушені залишити товар на складах тимчасового зберігання» – уточнила прес-служба компанії.

За її даними, російська сторона не приймає митні декларації компанії.

Інкерман Міжнародний зазначає, що імпортери її продукції в Росії пояснюють це тим, що Федеральна митна служба Росії запровадила нові ризики при митному оформленні товарів, що надходять з України. Таким чином, митні процедури значно ускладнилися, резюмує компанія.

Нагадаємо, раніше посилення контролю з боку митних органів Росії торкнулося українського металу, зокрема продукції найбільшого українського гірничо-металургійного холдингу «Метінвест».

Нагадаємо, що з 00:00 14 серпня Федеральна митна служба Російської Федераціі повністю зупинила українських експорт на невизначений час.

Керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт висловив переконання, що ніякої торгової війни в сфері продовольства між Росією і Україною немає.

Коментарі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *