ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриється виставка творів сучасних українських художників

|

Виставка творів сучасних українських художників, присвячена 200-літтю Тараса Шевченка (малярство, графіка, скульптура) відкриється у Львові 18 серпня о 15.00 год. про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Місце проведення – Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17, виставковий зал, 2 поверх. Вхід вільний.

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» запрошує на відкриття виставки творів сучасних українських художників «Українські акценти», присвяченої 200-літтю Тараса Шевченка.

Виставка стане першим заходом у рамках проведення IV Міжнародного Конгресу української діаспори «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті «…землякам моїм в Україні і не в Україні…». Учасники – знані в Україні та поза Батьківщиною митці (Борис Буряк, Ігор Гавришкевич, Петро Гулин, Михайло Демцю, Володимир Лобода, Віктор Москалюк, Валерій Нестеренко, Дмитро Парута, Петро Сипняк, Орест Скоп, Василь Федорук, Валерій Шаленко, Василь Ярич, Роман Яців), які формують широкий жанровий та тематично-образний спектр сучасного національного образотворчого мистецтва. Об’єднуючим концептом для різних за естетичними пріоритетами авторів є Україна в її широкому семантично-смисловому полі – в площинах історії, метафоричного ландшафту, міфологічної свідомості, релігійного світогляду, культурно-ціннісних імперативів, духовно-етичних колізій сучасності.

Після відкриття виставки відбудеться презентація книги-альбому «Світ його привітав» авторства  Романа Наконечного, у якому зібрані всі пам’ятники Тараса Шевченка на Львівщині. Видання охоплює період від побудови першого пам’ятника на Львівщині в 1911 році до побудови сучасних пам’ятників у 2013 році. Альбом-книга є першим виданням восьмитомної серії, метою якої є зробити реєстр всіх пам’ятників Шевченка в Україні і в світі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *