ОСТАННІ НОВИНИ

Україна поставить питання митної блокади на засіданні ЄЕК в п`ятницю

|

Україна в п`ятницю на засіданні ради Євразійської економічної комісії (ЄЕК) має намір підняти питання про проблеми з проходженням її товарів через російський кордон, пишуть, з посиланням на РІА Новости з посиланням на нещодавно призначеного представника України при ЄЕК Віктора Суслова.

«Звичайно, я думаю, що розмова щодо ситуації має бути, хоча б з тієї причини, що досі українська сторона на урядовому рівні офіційно не отримувала повідомлень від російської сторони про суть прийнятих рішень і характер зауважень до продукції з імпорту», – сказав він, відповідаючи на питання, як Україна реагуватиме на ситуацію на кордоні.

Українську делегацію на засіданні ради ЄЕК, яке відбудеться в п`ятницю в Суздалі, очолюватиме віце-прем`єр Юрій Бойко, повідомив Суслов. “Я їду разом з ним і вперше буду там представлений”, – додав він. Відповідаючи на запитання, чи буде Україна вживати будь-яких заходів, Суслов сказав: “Спочатку потрібно, безумовно, з`ясувати причини того, що відбувається”. Він висловив упевненість, що Україна отримає вичерпну інформацію від Росії, і спільними зусиллями сторони знайдуть вирішення проблеми.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України в середу заявила про проблеми з постачаннями української продукції в РФ. На її думку, це може призвести до подорожчання або навіть зриву постачань споживачам і, в підсумку, втрати українськими експортерами у другому півріччі близько 2,5 мільярдів доларів.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *