ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ скаржиться на брак кадрів

|

Державна автомобільна інспекція стверджує, що не може забезпечити безпеку дорожнього руху через брак кадрів. Про це на прес-конференції сказав начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при Міністерстві внутрішніх справ Сергій Будник, передають«Українські новини».

За його словами, наразі 70% місцевих відділень ДАІ мають брак працівників, і в більшості випадків в особистому штаті працюють 3-4 людини.

«Як ви розумієте, забезпечити безпеку з таким особовим складом і такими технічними можливостями, і таким законодавством на сьогоднішній день неможливо. У зв´язку з цим ми і спостерігаємо певне збільшення кількості ДТП, насамперед, у районах сільської місцевості», – зазначив Будник.

Також він вважає, що для підвищення безпеки на дорогах необхідно найближчим часом переходити на повну автоматичну фіксацію порушень.

Водночас Будник повідомив, що, згідно зі статистикою, спостерігається зменшення кількості ДТП з летальним результатом, але внаслідок того, що такі ДТП мають суспільний резонанс, створюється зворотне враження.

Крім того, Будник підкреслив, що через погану якість дорожнього покриття відбувається не так вже й багато ДТП.

За його словами, з початку поточного року зафіксовано 64 таких ДТП із загальною кількістю жертв 25 осіб. «На жаль, тільки ми зробимо хорошу дорогу, відразу починаються ДТП через перевищення швидкості», – підкреслив Будник.

Також він повідомив, що за січень-липень зафіксовано зниження кількості ДТП за участю співробітників правоохоронних органів. «Зафіксовано за 7 місяців цього року 177 таких випадків, в яких загинуло 16 осіб … загальна тенденція йде до зниження таких ДТП», – підкреслив Будник.

Будник повідомив, що з початку поточного року зафіксовано на 15,7% менше ДТП за участю міліціонерів, ніж за аналогічний період попереднього року.

Нагадаємо, в останні дні в країні сталося кілька резонансних ДТП за участю правоохоронців, в тому числі і співробітників ДАІ.

КоментаріФото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *