ОСТАННІ НОВИНИ

Як оформити допомогу при народженні дитини за кордоном

|

Управління соціального захисту Львівської міськради повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. №1751 затверджено Порядок призначення і виплати державних допомог сім’ям з дітьми, в тому числі допомоги при народженні дитини, зокрема, народжена  за кордоном. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Жінки, які постійно проживають (зареєстровані) на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України», – каже начальник Залізничного відділу управління соціального захисту ЛМР Галина Гейник.

Допомога при народженні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше, ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.

Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються особою, яка претендує на призначення допомоги самостійно. Лише працівники дипломатичної служби та члени їх сімей, які перебувають у довготерміновому відрядженні, можуть особисто подати письмову заяву та необхідні документи для призначення допомоги при народженні дитини і допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, надіславши їх до органу соціального захисту за місцем реєстрації в Україні. Інші умови подання документів для призначення допомоги при народженні дитини відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» не передбачено.

«Слід зауважити, що державним соціальним інспектором органу соціального захисту проводиться контроль за цільовим використанням допомоги та створення її отримувачем належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини, яке можливе лише при проживанні отримувача допомоги разом з дитиною на території України. Такими ж повноваженнями наділено спеціально утворені комісії», – пояснила  начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

 

Для отримання детальної інформації, про різні види соціальних гарантій, мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями

до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

 

Галицький:

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *