ОСТАННІ НОВИНИ

Підгорецький замок стане державною резиденцією?

|

За словами Шемчука, 65% оригінальних експонатів, що зберігаються в замку, уже готові до експозиції.

Окрім цього, як запевнив Віктор Шемчук, є багато меценатів  та небайдужих людей, які готові долучитися до впорядкування території, виготовлення огорожі, створення ландшафтного дизайну  тощо, аби надати замкові хоча б  ззовні того царського антуражу на який він заслуговує.

Очільник Львівщини наголосив, що потрібно кардинально змінювати  підходи щодо вирішення цього  питання.

На його думку, в першу  чергу необхідно облагородити територію, яка знаходиться навколо замку, перевірити діяльність торгових точок, які сьогодні розташовані як на території замку, так і за його межами, впорядкувати документацію і тільки після цього можна розглядати питання щодо подальше фінансування Підгорецького замку.

«Зараз формується бюджет на 2014 рік і ми ставитимемо питання  про необхідність передбачити кошти, які б дали можливість привести у відповідність Підгорецький замок», – зазначив В.Шемчук.

Ландшафтно-архітектурний  комплекс „Підгірці-Пліснесько” Бродівського району Львівської області входить  до культурно-туристичного комплексу  „Золота підкова України”. Комплекс знаходиться на території Підгорецької сільської ради і до нього входять 8 пам’яток архітектури, що занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини.

Підгорецький  замок (палац, заїжджий двір, костел і  парк з парковими спорудами) –  пам’ятка архітектури національного  значення. Замок споруджено протягом 1635-1640 рр.

Загальна  кошторисна вартість об’єкта – 12908,021 тис. грн. Виконано з робіт з 2005 р. на 5876,77 тис. грн. На даний час роботи по реставрації та ремонту будівлі  Підгорецького замку не проводяться  у зв’язку із відсутністю коштів. Стан готовності – 46%.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *