ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники «Львівелектротранс» пікетували Ратушу, бо не хочуть реорганізації підприємства

|

Сьогодні під стінами Львівської міської ради проти реорганізації підприємства протестували близько 30 працівників ЛКП «Львівелектротранс». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначає директор ЛКП «Львівелектротранс» Орест Козак, оптимізація підприємства необхідна для нормалізації економічної ситуації, а працівникам, чиї посади скорочують, пропонують декілька альтернативних варіантів працевлаштування. Людям, які не захочуть працювати на інших посадах і звільняться, буде виплачена компенсація.

«На сьогодні ми робимо реорганізацію структури підприємства. Було запропоновано людям перейти з одного відділу в інший. До прикладу, зараз у нас є служба руху, з 1 числа вона буде називатись службою диспетчеризації і руху. Відповідно, цих людей треба перевести. Було 39 осіб, 36 ми перевели, 3 людей вважали, що їм це не підходить», – зазначив Орест Козак.

З 8 серпня замість служби квиткових контролерів працюватиме інкасаторна фірма. Вони запропонували роботу 11 працівникам служби квиткових контролерів.

«Ми заробляємо 2,5 млн грн. на місяць, – це наша виручка. Зараз 22 людини рахують ці гроші – це неправильно. Є інкасаторні фірми, які можуть надавати касові послуги. Тому ми наших людей запрошуємо на інкасаторну фірму, яка буде працювати виключно так само, як ми працювали раніше. Єдине, ми зменшуємо фонд заробітної плати. 

Якщо ми сьогодні заробляємо гроші, користуватись ними ми зможемо аж завтра о 16:00год.. Працівники, на жаль, не до кінця володіють комп’ютерною технікою, що уповільнює процес потрапляння грошей на рахунок підприємства. Під час співпраці з цією фірмою кошти мали б потрапляти для розпорядження о 8:00 год. ранку», – зазначив Орест Козак.

Водночас як розповів в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Олег Вілюра, компанія, яка буде обслуговувати продаж квитків, працює більш ніж у ста точках в Україні та за кордоном. «11 працівникам запропоновано перейти в ту компанію. Також працівникам було запропоновано закінчити курси водіїв трамваїв та тролейбусів, які будуть безкоштовними. Також людям запропоновані місця в інших структурних підрозділах на «Львівелектротрансі», – додав він. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *