ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина отримала експрес-аналізатори для хворих на цукровий діабет

|

Львівська область отримала 55 експрес-аналізаторів Clover A1C для визначення глікозильованого гемоглобіну у хворих на цукровий діабет, найважливішого лабораторного показника, котрий відображає якість лікування та стан компенсації цукрового діабету. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Апарати отримані, як благодійна допомога, завдяки соціальному партнерству ендокринологічної служби області з Міжнародною діабетичною асоціацією України та одним з провідних європейських виробників інсулінів, компанією “Ново Нордіск А/Т” (Данія).

До експрес-аналізаторів додаються відповідні витратні матеріали. Загальна вартість апаратів – 925,4 тис.грн.

За словами головного ендокринолога департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Юрія Вендзиловича, експрес-аналізатор Clover A1C є аналізатором закритого типу — повністю виключається втручання людського фактора при проведенні обстеження. “Завдяки цьому можна отримати результат упродовж п`яти хвилин, тобто під час перебування пацієнта на прийомі у лікаря. Для проведення дослідження використовується капілярна кров пацієнта (кров з пальця)”, – розповів Юрій Вендзилович.

Прилади встановлюватимуть у центральних районних лікарнях області, в поліклініках та лікарнях Львова, зокрема, у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, Міській дитячій клінічній лікарні та в установах охорони здоров`я обласного підпорядкування.

Обстеження проводитиметься в кабінетах лікаря-ендокринолога — безпосередньо за місцем диспансерного спостереження за хворими, що зробить це важливе і якісне дослідження доступним для кожного хворого. До цього часу у медзакладах області не було жодного такого експрес-аналізатора.

У Львівській області на обліку у закладах охорони здоров’я перебуває 56 тисяч хворих на діабет. 

Фото: Kievpress.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *