ОСТАННІ НОВИНИ

За півроку в Україні виявили бракованих іграшок на півмільйона

|

В Україні за 6 місяців 2013 року під час перевірок було виявлено бракованих іграшок більш ніж на 0,5 млн гривень

Про це заявив заступник директора департаменту технічного регулювання Мінекономрозвитку Микола Гарагуля, передає «РБК-Україна».

За його словами, новий Технічний регламент безпеки іграшок, насамперед, робить більш жорстким контроль за використанням в цій продукції ароматизаторів і алергенів.

«Найбільш технологічно важливо прибрати добавки, що викликають алергію у дітей, і ароматизатори. Ця норма повністю запозичена з європейських директив», – сказав Микола Гарагуля.

Він уточнив, що вимоги за цими речовинам існують і зараз, проте в новій редакції техрегламенту їх наявність в іграшках зводиться до мінімуму. Крім того, в документі максимально конкретизовані інші вимоги до іграшок, зокрема, фізичні, хімічні, пожежні та гігієнічні.

За словами Гарагулі, в Україні достатня кількість лабораторій і є все необхідне обладнання для того, щоб контролювати якість іграшок за новими вимогами.

«В Україні достатньо потужностей і дуже серйозних лабораторій, якість досліджень яких, і їх компетентність визнаються не тільки українськими виробниками, але й європейськими», – зазначив заступник директора департаменту.

Він також нагадав, що посилення відповідальності виробника, який запускає продукцію в обіг, і постачальників надзвичайно актуальне для України питання – тільки за перше півріччя нинішнього року в ході перевірок було виявлено бракованих іграшок більше ніж на 0,5 млн грн. 

Коментарі

 

Фото: p-p.com   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *