ОСТАННІ НОВИНИ

Поганий стан українських доріг призвів до 274 ДТП та 24 смерті

|

За останні шість місяців через незадовільний стан доріг сталися 274 ДТП, унаслідок яких загинули 24 людини.

Про це заявив начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС Сергій Будник, передає “Інтерфакс-Україна”.

“За шість місяців поточного року через умови незадовільного стану доріг зареєстровано 274 дорожньо-транспортні пригоди, зокрема, 68 – з потерпілими, внаслідок яких 24 особи загинули, 110 дістали травм”, – зазначив Будник.

За його словами, на обліку в ДАІ є понад тисяча місць концентрації ДТП, із них на автомобільних дорогах – 214, на вулицях населених пунктів – 841.

Також Будник повідомив,  що цього року за порушення правил до адміністративної відповідальності було притягнуто майже 6 тисяч посадових осіб дорожньо-комунальних організацій, зокрема 625 осіб за порушення, що спричинили створення аварійної ситуації.

У свою чергу заступник начальника департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю Олександр Сидоров заявив, що за результатами роботи МВС за півроку виявлено 333 кримінальні правопорушення у сфері автодорожнього господарства: це зловживання владою, перевищення службових повноважень, фальсифікація, службова недбалість.

Серед цих правопорушень 73 – за фактами зловживань посадових осіб підрозділів служби автомобільних доріг.

Фото: PHL

Найпоширеніші правопорушення на об`єктах будівництва автомобільних доріг, за словами Сидорова – це завищення вартості обсягу виконаних робіт, використання неякісних матеріалів, внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, нецільове використання бюджетних коштів, недотримання технічних норм і стандартів.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *