ОСТАННІ НОВИНИ

У серпні у центрі міста встановлюватимуть болларди

|

У серпні буде активно відбуватися планування пішохідної зони. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради з посиланням на радника міського голови з влаштування велоінфраструктури Олега Шміда.

«Очікуємо на початку серпня, орієнтовно 6-7 серпня, болларди та інше устаткування з Італії. Буде багато роботи, бо важко встановлювати болларди на трамвайних коліях. Треба робити все дуже акуратно, бо це і безпека, і рух трамваїв. Протягом серпня буде формуватися зона пішохідна.

Від Катедри парковка службових машин буде забрана, це вже заплановано. Я вважаю, що у нас нема попиту на платне паркування, є попит на безкоштовне. Якщо буде реалізована ця концепція, коли в центрі міста, як в усіх цивілізованих містах буде платне паркування, я думаю, місць для паркування не буде бракувати. За задумом концепції на тій площі не повинно бути жодних машин.

 Болларди будуть реагувати на трамваї автоматично, але в нас є випадки регламентованого заїзду транспорту в пішохідну зону. Йдеться про спецтранспорт. Також, за законом, доступ до своїх домівок повинні мати мешканці того району. У денний час вони там паркуватися не зможуть, але доступ матимуть. На практиці це виглядатиме так: у кімнаті охорони ратуші буде монітор, пульт управління, камера, переговорний пристрій, тобто уся система, яка забезпечувати регламентований доступ. Буде електронна база автомобілів мешканців, і по номерних знаках, якщо машина зареєстрована за певною адресою і має право заїзду, її впускатимуть. Спочатку можливо залучатимемо ДАІ, евакуатори, щоб машини при заїзді не паркували. В перші місяці треба попрацювати над цим, щоб люди побачили, що це не бутафорія, а пішохідна зона», – зазначив Олег Шмід.

Нагадаємо, у серпні центральну частину міста розпочнуть переводити в режим пішохідної зони. Територія, обмежена пр. Свободи, вул. Гавришкевича, пл. Осмомисла, вул. Підвальною, Валовою – буде пішохідною зоною.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *