ОСТАННІ НОВИНИ

Безпеку на шахті “Червоноградська” контролюватимуть за сучасними технологіями

|

 30 липня на шахті «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» працюватиме державна комісія з прийому в експлуатацію уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю і автоматизованого керування гірничими машинами та технологічними комплексами (УТАС) під головуванням начальника управління нагляду у вугільній промисловості Держгірпромнагляду України Олександра Холода. Також на шахту з’їдуться керівництво теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області, „Львіввугілля”, представників ДП ”Петровський вуглемашзавод ” та науковців ряду профільних науково-дослідних та проектних інститутів. Про це повідомляє прес-служба теруправління Держгірпромнагляду.  

Система УТАС покликана забезпечити безпечну працю гірників за допомогою сучасних технологій. Вона контролює параметри шахтного середовища та інформує про стан безпеки під час ведення гірничих робіт. Дані про стан гірничошахтного обладнання постійно аналізуватимуться та передаватимуться на диспетчерський пункт шахти через телекомунікаційний зв’язок та у головний сервер системи УТАС в м. Луганськ. Фінансування здійснюється за кошти державного бюджету. Роботи з монтажу системи УТАС на шахті “Червоноградська” проводили представники ДП „Петровський завод вугільного машинобудування”.  

На сьогодні такі системи безпеки працюють на 32 шахтах Донецької, Дніпропетровської та Львівської областей (шахта “Степова”). Загалом передбачається, що УТАС буде оснащено 158 вугледобувних підприємств України.  

 vishnevskij

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *