Лідерку руху FEMEN побили, активістів – затримали

|

Лідер руху Femen Ганна Гуцол у суботу ввечері була побита. Як повідомляє прес-служба руху, в одному з київських кафе на Гуцол напав чоловік, який на очах у відвідувачів і адміністрації кафе побив Ганну до крові, завдавши кілька ударів по обличчю.
“Після цього злочинець відібрав у Ганни ноутбук, в якому знаходилася стратегічна інформація руху Femen, і пішов”, – стверджують в русі.
Там також наполягають на тому, що три активістки руху і фотограф були побиті і викрадені співробітниками українських правоохоронних служб в суботу перед запланованою акцією протесту проти приїзду президента Росії Володимира Путіна і глави РПЦ Кирила.
“Як повідомлялося, активістки і журналіст були жорстоко побиті і вивезені на автомобілі в невідомому напрямку. Через 5 годин Femen отримали телефонний дзвінок від співчуваючого чоловіка, який повідомив, що дзвонить на прохання Дмитра Костюкова. Чоловік передав інформацію з вуст викраденого журналіста про те , що він і 3 активістки Femen були доставлені в Оболонське відділення міліції після викрадення”, – йдеться в прес-релізі.
“На даний момент Дмитро та активістка Оксана Шачко знаходяться в лікарні, у Оксани серйозний забій грудної клітини, а Дмитру зашивають побите обличчя”, – стверджують у Femen.
За інформацією руху, фотограф та Оксана Шачко залишаються до ранку в лікарні швидкої допомоги, Олександра Шевченко та Яна Жданова ніч проведуть в тюремній камері. А в неділю має відбутися суд над ними за звинуваченням у “дрібному хуліганстві”.
“Femen заявляє, що саме Путін і святоші, які його оточують, що прибули в Київ, несуть відповідальність за замах на вбивство одного з членів Femen Віктора Святського, за атаку лідера Анни Гуцол і викрадення 3 активісток і фотокореспондента Дмитра Костюкова”, – йдеться також у прес- релізі. 

Фото: прес-служба Femen

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *