ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові жалоба. 11 років тому сталась Скнилівська трагедія

|

Сьогодні, 27 липня, виповнюється 11 років трагедії, що сталась під час авіа-шоу на військовому аеродромі Скнилів. В результаті падіння літака загинуло 77 осіб

27 липня 2002 на Скнилівському аеродромі проходило шоу, присвячене 60-річчю 14 авіаційного корпусу ВПС України. Фігури вищого пілотажу виконували досвідчені пілоти першого класу групи «Українські соколи» полковник Володимир Топонар і другий пілот полковник Юрій Єгоров. У суботу подивитися на фігури вищого пілотажу прийшли близько 10 тисяч осіб.

Однак Су-27УБ при завершенні фігури вищого пілотажу «напівпетля», яка була виконана з порушеннями на дуже малій висоті і виходом на критичні кути атаки, намагаючись перейти до горизонтального польоту та уникнути зіткнення із землею, зачепив стабілізатором дерево, потім крилом бетонне покриття доріжки. Після цього літак врізався в Су-17М на землі, правим крилом зачепив Іл-76ТД, і, виконавши три оберти навколо своєї осі, впав у натовп людей. Літак вибухнув і загорівся.

Обидва пілоти катапультувалися вже після контакту з землею і отримали лише незначні ушкодження в результаті перевантажень під час катапультування. Близько 20 машин швидкої допомоги та пожежні команди були направлені для рятування потерпілих. Всього в результаті катастрофи загинуло 77 осіб (з них 28 дітей), а також постраждало близько 292 осіб.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *