"Свобода" трошки мітингувала Путіна і Кирила

|

Партія “Свобода” завершила акцію на Європейській площі проти приїзду до Києва президента Росії Володимира Путіна і глави Російської православної церкви Патріарха Кирила.

Люди почали розходитися об 11 ранку, повідомляє УНІАН.

У своєму виступі глава Київської міської організації “Свободи”, депутат Андрій Іллєнко зазначив, що патріарх Кирило “… приїхав до Києва на бронепоїзді. На бронепоїзді в Україну, крім нього, їздив тільки Троцький і Гітлер”.

“Крізь кордони охорони навіть парафіяни Московського патріархату не можуть потрапити до місць, в які завітає їх патріарх. Цим до них демонструють зневагу, до них ставляться як до бидла. Ми, свободівці, виступаємо проти істерії, яка сьогодні тут відбувається. Візит Путіна і Гундяєва пов`язаний лише з одним – спробами пропагувати в Україні “російський світ”, – зазначив він.

Мітинг тривав близько двох годин, після чого депутати розпустили мітингувальників “щоб не підставляти людей”, оскільки, за рішенням суду, проводити мітинги заборонено.

Як відомо, 25 липня Київський окружний адмінсуд ухвалив рішення про заборону “Свободі” проводити акції протягом 27-28 липня 2013 року на центральних вулицях Києва.

Раніше, 19 липня, цей же суд заборонив проводити та організовувати акції до кінця липня народному депутату від “УДАРу” Сергію Капліну, який координує “врадієвську ходу”.

Суд аргументував заборону тим, що в ці дні заплановані заходи до 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *