ОСТАННІ НОВИНИ

Від міських голів Львова вимагатимуть відшкодування з власних кишень за екологічну шкоду

|

Грибовицьке сміттєзвалище можуть закрити на загальних зборах села, повідомляє Моя Жовківщина  

Загальні збори громадян села Великі Грибовичі що на Львівщині, мають відбутися в понеділок 29 липня, в приміщенні сільської школи, повідомляють в ГО «СПАС».
В підготовленому орг.комітетом Порядку денному є питання створення територіальної громади села Великі Грибовичі, обговорення та затвердження Статуту територіальної громади с. Великі Грибовичі, обрання голови та представників громадського комітету, заборонення складування побутових відходів (сміття) на ділянці в 33 га, що використовується зараз під Грибовицьке сміттєзвалище.
Зі слів громадських правозахисників також відомо, що існує можливість включення питання вирішення у судовому порядку фінансово-матеріальної компенсації з особистих коштів міських голів Львова. За ту екологічну шкоду, яка була причинена через бездіяльність очільників Львівської мерії. А можливо, громада буде домагатися і відкриття кримінальних справ.
«Ми тривалий час проводили консультації з мешканцями села. І віднайшли свій ефективний вихід щодо вирішення проблеми Львівського сміттєзвалища. Територіальній громаді села достатньо лише змінити (встановити) інше цільове призначення земельної ділянки, що використовується зараз під сміттєзвалище, – як будь який водій вантажівки із сміттям та його безпосередній керівник будуть відповідати перед законом за Кримінальним Кодексом України.
Справа в тому, що рішення територіальної громади щодо вирішення власних питань місцевого самоврядування є кінцевими. І не оскаржуються навіть в судовому порядку.
Такий досвід вирішення наболілих екологічних проблем вже є в багатьох українських селах. Сподіваюся, ініціатива мешканців села Великі Грибовичі також буде вдалою.
Ідею створення великогрибовицької територіальної громади вже підтримав голова Жовківської районної ради Тадей Швай. Розуміє важливість такого правового кроку і голова Грибовицької сільради Ігор Питель. Хоча в приватній розмові з одним із наших активістів, сільголова поскаржився на тиск з боку окремих депутатів. З його слів, така не зовсім приємна розмова вже мала місце.
Час покаже справедливість наших дій. А тим, хто вже сьогодні чинить перешкоди громаді – мабуть доведеться ховати своє обличчя на наступних виборах», – наголошує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *