ОСТАННІ НОВИНИ

«Коментарі» посадять відповідальних чиновників в ями на дорогах (відео)

|

LiveBlog «Коментарів» запустив серію відеоматеріалів, присвячену дорогах і відповідальним за них чиновникам

У першому випуску відеопроекту «Коментарі» разом із прем’єр-міністром України Миколою Азаровим відвідали місця в столиці, до яких так і не добрався навіть ямковий ремонт.

Як відзначають автори сюжету, раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров в інтерв’ю німецькому виданню Die Zeit заявив, що в Україні є дороги, які навіть кращі, ніж у Німеччині. Проте глава уряду забув зазначити, що цими дорогами їздять не всі люди.

Виявилося, що навіть у столиці залишилися місця, де ями на дорогах не ремонтували місяцями, а то й роками. Зокрема, «героєм» першого випуску відеопроекту стало перехрестя, на якому дорожнє покриття схоже на мінне поле, і найпопулярніша яма в Києві, яка має свою сторінку в Facebook і мріє потрапити на телебачення.

При цьому для оцінки ям був розроблений спеціальний критерій – «Азарометр», який вимірюється в «азариках». 1 «азарик» – 2 зірки. Найглибші і небезпечні ями можуть отримати максимальну оцінку в 5 зірок.

Автори проекту зазначають, що в перший випуск потрапили тільки найбільш «фотогенічні» із побачених ям, і пропонують читачам «Коментарів» повідомляти як про нові ями, так і про «історичні», які не ремонтувалися роками, на адресу електронної пошти [email protected] або залишати точне місцезнаходження ями в коментарях під відео.

За словами авторів проекту, у зйомках подальших сюжетів візьмуть участь й інші чиновники, відповідальні за стан доріг в Україні. Надалі планується розширити географію проекту і на регіони.

Як повідомляли «Коментарі», за інформацією «Укравтодору» на 31 травня на дорогах державного значення наближалися до кінця роботи з ліквідації ямковості. При цьому в червні планувалося завершити всі роботи з ліквідації ям і на дорогах місцевого значення.

Згодом міністр інфраструктури України Володимир Козак пояснив, що за той час, поки дорожні служби залатали 0,9 млн квадратних метрів ям на дорогах, було виявлено ще 0,5 млн кв. м дорожнього покриття, що потребує ремонту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *