ОСТАННІ НОВИНИ

Львів збирає батарейки з усієї України – екологи занепокоєні

|

У Львів, починаючи з серпня 2012 року, звезли майже 4 тонни батарейок з усієї України. Про це інформує сайт ДП «Аргентум», яке є одним з ініціаторів і реалізаторів цього проекту. На 10 липня 2013 року перероблено майже 2 тонни батарейок, повідомляє сайт

Натомість Іван Зозуля, голова правління ВАТ«Гірхімпром», кандидат технічних наук, академік Академії гірничих наук України на засіданні у Львівському прес-клубі заявив, що у Львові немає відповідної технології для переробляння екологічно небезпечних батарейок.

Завод «Аргентум», додав Дмитро Скрильніков, голова ГО «Бюро екологічних розслідувань», адвокат, «здійснює лише лабораторне випробування різних технологій. Технологія не пройшла жодної експертизи. Вони в лабораторних умовах в центрі Львова на вулиці Зеленій навпроти Снопківського парку здійснюють певну діяльність, під яку вони потребували сировину. Але це може створити ще одну проблему, коли вони назбирають велику кількість батарейок, і вони будуть розміщені в центрі Львова, з ними треба буде щось робити, а їх технологія не дає можливості зробити те, що декларується».

Щоденний Львів

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *