ОСТАННІ НОВИНИ

Транспортники Львівщини «розтринькали» понад 7 млн державних коштів

|

Цьогоріч розпочато 17 кримінальних проваджень за фактами незаконного використання бюджетних коштів підприємствами транспортної галузі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області

З них 13 – за фактами розтрати та привласнення коштів бюджету під час проведення робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг. Два з вказаних проваджень уже скеровано до суду. Водночас у ході розслідування підозрюваними відшкодовано більше півмільйона гривень збитків.

Варто зауважити, що органами прокуратури Львівської області у цьому році виявлено низку кримінальних правопорушень під час перевірок законності використання бюджетних коштів, передбачених на підготовку до Єврочемпіонату – 2012.

Так, ознаки кримінально-караних правопорушень  за ст.191 ч.5 КК України встановлено у діях службових осіб ТОВ “Львівські автобусні заводи” та Львівського комунального автотранспортного підприємства №1. З’ясовано, що посадовці допустили розтрату 449 тис. грн бюджетних коштів при придбанні автобусів у рамках бюджетної програми «Оновлення парку автобусів у містах, в яких відбуватимуться матчі чемпіонату ЄВРО-2012».

Крім цього, триває розслідування за фактом незаконного використання Державним підприємством “Дирекція  з будівництва об’єктів до ЄВРО 2012 у м. Львові” близько 4,5 млн грн бюджетних коштів при підготовці до чемпіонату.

Загалом, сума збитків, завданих державі внаслідок кримінальних правопорушень у транспортній галузі, перевищує 7 млн грн.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *