ОСТАННІ НОВИНИ

Брати-«свободівці» відсудили в міськради «Зайчик»

|

Господарський суд Львівської області вирішив визнати за ТОВ “СВ” право власності на самовільно реконструйовану нежитлову будівлю загальною площею 612,3 кв. м, що знаходиться у Львові на вулиці Гетьмана І. Мазепи, 25-б. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пишуть «Наші гроші. Львів».

Згідно з рішенням суду, у 2005 році “СВ” стало власником нежитлової будівлі загальною площею 126,5 кв. м на вулиці Гетьмана Мазепи, 25-б у Львові. У 2012 році товариство отримало в оренду на 10 років земельну ділянку площею 0,4511 га на цій вулиці для обслуговування торгово-розважального комплексу. Зокрема, задля цього 0,0592 га вилучили з користування у ПП “Фітал” та ще 0,3919 га — у Львівської міської клінічної лікарні імені Князя Лева.

ТОВ “СВ” здійснило реконструкцію існуючої будівлі, внаслідок чого 126,5 кв. м перетворилися на 612,3 кв. м. На суді представник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області зазначив, що фірма не отримувала дозволів на виконання даних будівельних робіт, роботи проводились без належно затвердженої та погодженої проектної документації, державних стандартів, норм і правил.

Для того, аби таки погодити самочинне будівництво, ТОВ “СВ” мало подати міськраді певний перелік документів. А так як ці документи відсутні, виконавчий комітет Львівської міськради відмовив у прийнятті заяви про погодження самочинного будівництва.

Незважаючи на це, суд вирішив визнати за ТОВ “СВ” право власності на реконструйовану будівлю, адже вона відповідає санітарним, будівельним та пожежним нормам. Також реконструкція не порушує права чи охоронювані законом інтереси інших осіб.

Власниками ТОВ “СВ” є два “свободівці” Володимир Тістик та Ярослав Тістик. Перший — депутат Львівської облради, другий — депутат Львівської міської ради.

Згадана будівля відома серед місцевих мешканців під назвою «Зайчик» – за дерев’яною скульптурою, що колись стояла на цьому місці.

Фото – maps.google.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *