ОСТАННІ НОВИНИ

Мер Львова хоче, аби вся громада знала: на площі Ринок зріжуть аварійні каштани

|

Для безпеки львів’ян та гостей міста, у Львові на площі Ринок зріжуть аварійні каштани.

Роботи виконають за 1-2 дні. Натомість молоді дерева висадять орієнтовно у вересні. Придбати їх планують у місцевих виробників.

що комісією за участю науковців Національного лісотехнічного університету України, представників ЛКП «Зелений Львів» і спеціалістів управління екології та благоустрою ЛМР 11 вересня 2012 року було проведено обстеження даних дерев. Каштани хворі, досягли своєї вікової межі і є загрозливими  для мешканців.

У результаті обстеження встановлено, що з восьми каштанів шість є аварійні. Враховуючи те, що ці дерева є в рядовій посадці та створюють єдине композиційне ціле, необхідно провести зняття всіх дерев. Взамін, пропонується висадити рядову посадку молодих зелених насаджень.

Оскільки мешканцями міста та депутатським корпусом в 2012 році рішення не було схвалено, роботи з видалення не проводились.

Однак стан зелених насаджень на сьогодні є вкрай небезпечний для людей. 

Враховуючи вищенаведене, управління екології та благоустрою просить мешканців міста поставитися з розумінням до даної ситуації.

Замовником робіт по видаленню дерев є Галицька районна адміністрація, виконавцем – ЛКП «Зелений Львів», яке і буде готувати грунт та висаджувати нові дерева.

«Рішення про дерева, які засохли, що треба зрізати, було прийняте рік тому. Але ми взяли паузу, щоб переконатись, наскільки ця інформація відповідає дійсності. Тому має бути ще одна публічна зустріч, тоді ми повідомимо, коли будемо зрізати дерева, щоб уся громадськість знала», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *