ОСТАННІ НОВИНИ

Польським садівникам бракує українців для сезонних робіт

|

Польським садівникам не вистачає сезонних працівників з України, яким цього року важче приїхати на роботу до Польщі через труднощі, що виникли з отриманням польських віз. Про це повідомляє польське інформаційне агентство РАР з посиланням на голову Асоціації польських садівників Мирослава Малишевського.

“Ми хочемо, щоб вони приїжджали, а вони хочуть працювати в Польщі, але бар`єр – у консульствах”, – сказав Малишевський, відзначивши, що проблеми виникли у зв`язку з початком видачі віз в Україні через посередницьку компанію.

Малишевський заявив, що мають місце багато порушень під час видачі віз, назвавши серед них “штучні черги” на подачу документів і введення додаткових оплат за прискорену видачу віз.

“Часто у людей, які хочуть приїхати до Польщі на роботу, немає достатньо грошей, щоб зробити собі візу”, – пише РАР.

Голова асоціації заявив, що має намір звернутися до польського Міністерства закордонних справ і до консульств в Україні з проханням створити окрему чергу для людей, які хочуть приїхати на сезонні роботи до Польщі.

Малишевський також повідомив, що на сезонних роботах у садах можна заробити у польських роботодавців від 1,65 до 1,9 євро за годину, відзначивши, що працівники також одержують безкоштовне житло.

Нагадаємо, згідно з даними Державного інституту статистики та Інституту демографії Національної академії наук України, через економічну кризу кількість трудових мігрантів з України скоротилась з 1,5 до 1,2 млн осіб.

УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *