ОСТАННІ НОВИНИ

В університеті Франка відбудеться відкриття Міжнародної літньої школи з україністики

|

Завтра, 23 липня о 9.30 год., у Дзеркальній залі Львівського національного університету ім. Івана Франка відбудеться урочисте відкриття Міжнародної літньої школи «Українська мова і країнознавство», яка триватиме до 13 серпня 2013 року. Цією акцією Центр україністики Львівського університету продовжує і розвиває розпочату 1997 року традицію літних курсів з української мови для іноземців. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України

Якщо перші школи були зорієнтовані на німецькомовних або англомовних студентів, то зараз літня школа набула міжнародного статусу. Цього року її учасниками стали громадяни Республіки Польща, Австрійської Республіки, Грецької Республіки, Французької Республіки, Федеративної Республіки Німеччина, Угорщини, Південної Кореї, Республіки Ангола, Японії, Королівства Норвегія.

Не має школа і професійних чи вікових обмежень: студенти, викладачі, дипломати, журналісти, службовці й працівники міжнародних організацій радо приїжджають вивчати українську мову, культуру, а то й просто зануритися в мистецьку атмосферу Львова. Підтримують школу не лише українські, але й закордонні інституції, серед яких Німецька служба академічних обмінів, Міністерство Освіти провінції Альберта, фонд Роберта Боша, Інститут україністики Державної Вищої Східноєвропейської школи в Перемишлі, німецька Мальтійська служба, політичний фонд Конрада Аденауера.

Програма школи спланована так, що вранці учасники вивчають українську мову, вдосконалюють комунікативну компетенцію у різних ситуаціях спілкування, а після обіду слухають лекції з історії України, української мови, культури, мистецтва, релігії тощо. До країнознавчої програми належать тематичні екскурсії Львовом, зустрічі зі сучасними українськими авторами, круглий стіл у Центрі міської історії стосовно проблем розвитку Львова, дискусія щодо ролі мас-медіа в сучасному житті України. Завершує навчальну програму презентація проектів учасників на тему: «Україна очима іноземців».

Організатори обіцяють учасникам школи незабутні враження від запланованих екскурсій до Жовкви та Крехівського монастиря, а також від країнознавчої мандрівки в Карпати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *