ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович втішив педагогів, що працювали під час ЗНО

|

Президент України Віктор Янукович підписав закон 381-VII про виділення 6,8 млн грн на оплату праці педпрацівників, залучених для проведення ЗНО. Про це повідомляє РБК-Україна

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні і як закон законопроект, ініційований народним депутатом від Партії регіонів Євгеном Геллером, яким виділила 6,8 млн грн на оплату праці педпрацівників, залучених для проведення ЗНО. За проект закону № 2217а “Про внесення змін до закону України” Про Державний бюджет України на 2013 рік” (щодо оплати праці науково-педагогічних і педагогічних працівників, залучених для проведення зовнішнього незалежного оцінювання)” проголосували 340 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Законом на 6,8 млн грн збільшуються витрати загального фонду Міністерству освіти і науки на фінансування бюджетної програми “здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами”.

Джерелом покриття додаткових витрат у законопроекті визначені “інші неподаткові надходження” (які за даними Державної казначейської служби згідно з доданими до проекту документами за січень-квітень поточного року надійшли до Державного бюджету в сумі 148,03 млн грн, Що на 45,4 млн грн (або 44,2%) більше запланованого обсягу на цей період.

“Закон розроблено з метою здійснення своєчасної і в повному обсязі виплати заробітної плати науково-педагогічним та педагогічним працівникам, залученим для проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО)”, – йдеться в пояснювальній записці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *