ОСТАННІ НОВИНИ

За перевищення влади засудили 642 міліціонерів

|

За останні десять років за перевищення влади або службових повноважень засудили 642 міліціонерів. Про це на запит Тиждень.ua повідомили в управлінні зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України. А за 6 місяців 2013 року за перевищення влади ув’язнили 23 працівників.

Тенденція до збільшення кількості випадків ув’язнення працівників правоохоронних органів за перевищення влади з`явилася 2007 року: тоді ув’язнили 79 людей. 

Минулого року до в’язниць потрапили 97 співробітників органів внутрішніх справ.

Як повідомлялось, нещодавно Святошинський райсуд Києва засудив до 9 років ув’язнення двох колишніх дільничних інспекторів столичного райуправління міліції, котрі знущались над затриманим у приміщенні дільничного пункту.

Нагадаємо, у квітні заарештували начальника сектору карного розшуку Уманського райвідділу УМВС України в Черкаській області за підозрою за фактом побиття громадянина під час проведення слідчих дій.

Ти часом генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що зухвалі факти застосування недозволених методів слідства поширені переважно серед працівників органів внутрішніх справ.

Водночас у міліції повідомляють, що протягом 2003-2012 років під час виконання службових обов’язків загинули 238 працівників органів внутрішніх справ. У тому числі безпосередньо при охороні громадського порядку загинуло 56 міліціонерів. За 6 місяців 2013 року під час виконання службових обов’язків загинули п’ять працівників органів внутрішніх справ, 132 – зазнали поранень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *